2020 DÜNYA GENÇLİK FESTİVALİ 20 KASIM’DA BAŞLIYOR
| Genel

2020 DÜNYA GENÇLİK FESTİVALİ 20 KASIM’DA BAŞLIYOR

100’den fazla uluslararası federasyon ve kuruluş, kapsayıcılık, eşitlik, ayrımcılık yapmama barışı sergilemek ve teşvik etmek adına, United Through Sports tarafından düzenlenen United Through Sports (UTS) Dünya Sanal Gençlik Festivali 2020’de bir araya geldi.

20 Kasım’da açılış töreni yapılacak etkinliğe destek veren Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC), Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ve Uluslararası Özel Olimpiyatlar (SOI) bulunuyor.

IPC tarafından “Kapsayıcı Sporlar” Yarışması için iki haftalık uzun başvuru döneminde hem 12 yaş altı hem de 18 yaş altı kategorilerinde dünyanın tüm bölgelerinden yüzlerce başvuru alındı. Gençlerden kendi seçtikleri bir egzersizi en fazla 60 saniye olacak şekilde video çekmeleri istendi. Aynı zamanda 45 saniyelik bir konuşma süresi içinde bu mücadeleye katılma motivasyonlarını ve dünya liderlerinin tüm insanlar için daha erişilebilir ve kapsayıcı bir gelecek yaratmak için ne yapması gerektiğini konu alan bir konuşma yapmaları istendi.

Finalistlerin videosunu buradan izleyebilirsiniz:

Para sporcular, Paralimpik liderler ve engelli savunucularından oluşan yedi kişilik jüri üyesi bir kurul, tüm başvuruları gözden geçirdi ve 22 Kasım’da finale kalacak olan sporcuları oyladı.

IPC, aynı zamanda organizasyonu YouTube kanalı https://www.youtube.com/paralympics, Paralympic.org web sitesi ve Facebook sayfası @Paralympics üzerinden Festivalin seçilen bölümlerini canlı olarak yayınlayacak.

IPC Başkanı Andrew Parsons, “Bu zorlu zamanlar bize sporun birleştirici gücünü gösterdi . “IPC, UTS Dünya Sanal Gençlik Festivali’ne katılmaktan ve IOC Başkanı Thomas Bach ve Özel Olimpiyatlar CEO’su Mary Davis gibi liderlerin gelecek nesil liderlerimize destek vermekten onur duymaktadır.”

UTS Başkanı Stephan Fox, ise “Destekleri ve IOC, IPC, SOI tarafından verilen destek için tüm kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Ayrıca AIMS Ailesi (Sporun Bağımsız Tanınmış Üyeleri Birliği), GAISF (Uluslararası Spor Federasyonları Küresel Birliği) ve SportAccord’a şükranlarımızı sunuyoruz. “

Başkan Fox, beş günlük etkinliğin canlı performansa katılan Bangkok ve dünyanın dört bir yanından gelen gençlerin ev sahipliğinde bir açılış töreni göreceğini açıkladı. Birçok kuruluştan konuşmacıların yer aldığı beş günlük bir eğitim programı, güncel spor ve dünya konularına odaklanacak.

UTS Dünya Sanal Gençlik Festivali 2020 hakkında daha fazla bilgi için UTS web sitesini https://unitedthroughsports.com/ ziyaret edebilir ve Facebook, Instagram, LinkedIn ve YouTube’da #ONESPIRITONEHEART’ı takip edebilirsiniz.