2020 SANAL GENÇLİK FESTİVALİ
| Genel

2020 SANAL GENÇLİK FESTİVALİ

Dünya çapındaki gençleri COVID-19 salgını sırasında aktif hale getirmek için Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) ve diğer birçok spor organizasyonu, 2020 Dünya Sanal Gençlik Festivali’ni başlatmak için United Through Sports ile işbirliğine girdi.

IOC, IPC ve Özel Olimpiyatlar da dahil olmak üzere 60’tan fazla kuruluş, 18 yaşın altındaki gençleri Ekim ayında çevrimiçi spor etkinliklerine katılmaya davet ediyor. Eleminasyonu geçenler, Birleşmiş Milletler Dünya Çocuklar Günü ile aynı tarihe denk gelecek şekilde 20-22 Kasım tarihleri ​​arasında Tayland’ın ev sahipliğini yapacağı çevrimiçi finallere katılacak.

Festival, yalnızca katılımcı Uluslararası Federasyonlardan değil, aynı zamanda göçmen ve mülteci geçmişinden gelen veya ötekileştirilen gençleri de dahil ediyor.

Festival, sanal madalya törenleri, ilham verici açılış ve kapanış törenleri konferans, panel tartışmaları ve atölye çalışmaları da dahil olmak üzere hayati bir eğitim platformuna dönüşecek.

Spor yoluyla barış, kapsayıcılık ve ayrımcılık yapmama, sporcuların rolleri ve sorumlulukları, koruma ve diğerlerinin yanı sıra çocukların korunması konularının ele alınacağı festivalde sporun liderleri ve katılan tüm kuruluşlarla birlikte 100’den fazla gençlik elçisi, daha kapsayıcı ve daha iyi bir yarın için birleşerek eylem çağrısı yapacak.

IPC Kapsayıcı Spor Etkinliği

IPC’nin Kapsayıcı Spor etkinliği herkese açıktır.

Etkinlik 7 – 21 Ekim 2020 tarihleri ​​arasında gerçekleşecek.

Etkinliğine girmek için, en geç 20 Kasım 2020’de yaşını tamamlayan, 12 yaş altı ve 18 yaş altı olmak üzere iki kategoriye ayrılan gençlerin, seçtikleri bir egzersiz rutinini en fazla 60 saniye boyunca videoya çekmeleri gerekecektir.

Egzersiz videosunu tamamladıktan sonra, tüm insanlar için daha erişilebilir ve kapsayıcı bir gelecek yaratmak için dünya liderlerine taleplerini dile getiren 45 saniyelik bir video kaydı da yapılması gerekmektedir. Bu aynı videonun parçası veya ikinci bir video olabilir.

Mesajlar İngilizce olarak kaydedilmelidir; aksi takdirde videoyla birlikte bir İngilizce deşifre sunulmalıdır.

Videolar, imzalanan Ebeveyn Bireysel Onay Formu ile birlikte ipc.media@paralympic.org adresine gönderilmelidir.

Katılım için son tarih: 21 Ekim 2020, 23:59 CEST.