2021 Kapsayıcılık Zirvesi Konuşmacıları
| Bildirimler

2021 Kapsayıcılık Zirvesi Konuşmacıları

2021 Kapsayıcılık Zirvesi – güçlü konuşmacı kadrosu, engellilikte sporun bir değişim aracı olarak yer almasının tartışılacağını onayladı.  

2021 Kapsayıcılık Zirvesi’nin nihai konuşmacı kadrosu onaylandı ve BM Genel Sekreter Yardımcısı, BM İnsan Hakları Üst Yetkilisi, DSÖ Genel Müdürü, Uluslararası Engellilik Anlaşması Başkanı ve Avrupa Eşitlik Temsilcisinin de aralarında yer alacağı bu kadro, 15 üst-düzey sanal oturumu gerçekleştirecek.

İki günlük Zirve, 3 Aralık BM Uluslararası Engelliler Günü ile aynı zamana denk geliyor. 2021 Kapsayıcılık Zirvesinin, Uluslararası Engellilik Anlaşması’ndan destek alarak, Uluslararası Paralimpik Komite (IPC) ve Dünya Spor Akademisi tarafından belirlenen konusu, ‘Daha İyisini İnşa Etmek: Kapsayıcılık gündeminin merkezine, engelli kişileri yerleştirmek için bir araç olarak spor’ olarak belirlendi.

İki günü aşkın bir süre sivil toplum, iş, gelişim, spor, eğlence ve destek teknolojiler dünyasından Zirveye katılacak olan liderler, ana konu, panel müzakereleri ve sunumlarının incelemeleriyle ortaya çıkacak olan şu temalara odaklanacaklar:

–    Sosyal kapsayıcılık ve insan haklarının geliştirilmesi  

–    Sporun Engelli Kişilerin Hakları Sözleşmesini nasıl geliştirdiği ve Sürdürülebilir Gelişmede BM 2030 Gündemi  

2021 Kapsayıcılık Zirvesi, organizasyonlardan katılacak olan geniş bir katılımcı yelpazesini hedefliyor. Bu katılımcıların arasında, politika belirleyici kişiler, hükümet, insan hakları odaklı organizasyonlar, spor kuruluşları, organizatörler, üniversiteler ve düşünce kuruluşlarının olması bekleniyor.