2021 KAPSAYICILIK ZİRVESİ
| Bildirimler

2021 KAPSAYICILIK ZİRVESİ

Bu Aralık ayında, Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) ve Dünya Spor Akademisi tarafından desteklenen 2021 Kapsayıcılık Zirvesi’ne dünya standartlarında yaklaşık 40 konuşmacıdan oluşan mükemmel bir kadro katılacak ve engelliler için sporun dünyayı nasıl yönlendirebileceğine ve dahil etme konularında daha fazla fikir verecektir.

2 ve 3 Aralık tarihlerinde, Uluslararası Engelliler Günü ile aynı zamana denk gelecek şekilde gerçekleşecek olan 2021 Kapsayıcılık Zirvesi, sivil toplum, iş, kalkınma, spor, eğlence ve yardımcı teknolojilerden bir dizi konuşmacıyı bir araya getirecek.

Etkinlikte uzman konuşmacılar tarafından temsil edilecek kuruluşlar arasında Birleşmiş Milletler, BM İnsan Hakları, Uluslararası Engelliler İttifakı, Uluslararası Paralimpik Komitesi, Özel Olimpiyatlar, Dünya Sağlık Örgütleri ve The Valuable 500 yer alıyor.

Açılış konuşmaları, panel tartışmaları ve sunumların bir karışımıyla, konuşmacılar şu temaya odaklanacaklar: “Daha İyisini İnşa Etmek: Engellileri dahil etme gündeminin merkezine yerleştirmek için bir araç olarak spor.” İki yarım günlük oturumda, iki temel alan araştırılacaktır:

• Sosyal kapsayıcılık ve insan haklarının desteklenmesi

• Spor, Kişilerin Haklarına Dair Sözleşmeyi nasıl ilerletir?

Engelliler ve Sürdürülebilir Kalkınma için BM 2030 Gündemi

2021 Kapsayıcılık Zirvesi için onaylanan ilk konuşmacılar arasında: Andrew Parsons, IPC Başkanı; Ana Lucia Arellano, Uluslararası Engelliler Birliği Başkanı; David Evangelista, Özel Olimpiyatlar Avrupa Avrasya Başkanı; Chapal Khasnabis, Dünya Sağlık Örgütü Yardımcı Teknoloji ve Tıbbi Cihazlara Erişim Birimi Başkanı; ve Facundo Chavez, İnsan Hakları ve Engellilik Danışmanı, BM İnsan Hakları. Dahil Edilen’in Kurucusu ve CEO’su Stephen Frost; Global Disability Innovation Hub CEO’su Vicki Austin; WAoS Genel Müdürü Chris Solly; ve C Talent CEO’su Keely Cat-Wells de yer alacak.

Daha fazla konuşmacı zamanı gelince duyurulacak.
Aralık ayı etkinliğinin tam ajandasını burada bulabilirsiniz.

IPC İcra Kurulu Başkanı Mike Peters şunları söyledi: “2021 Katılım Zirvesi için, herkes ve özellikle engelliler için insan haklarını geliştirmeye benzer bir bağlılığı paylaşan dünya standartlarında konuşmacılardan oluşan bu kadar çeşitli bir topluluğu bir araya getirmekten heyecan duyuyoruz.

Aralık ayındaki zirvenin amacı, dahil etme gündemini tartışmak ve engelliler için sporun Engelli Hakları Sözleşmesini ve 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemini nasıl geliştirdiğini göstermek için küresel bir platform sağlamak.”

Dünya Spor Akademisi Direktörü Chris Solly şunları söyledi: “2021 Katılım Zirvesi’nin bugün IPC ile birlikte resmi olarak başlatılmasından memnunuz ve böylesine etkileyici bir programı bir araya getirmek için çalışan herkese teşekkür ediyorum.

“Zirve, sporu ve Paralimpik sporcuları toplumsal değişimin merkezine yerleştirmeye devam ediyor ve birlikte yalnızca tutumları değil, aynı zamanda küresel olarak davranışları da değiştiren birçok uluslararası kuruluşla uyumlu.”

International Disability Alliance’ın (Uluslararası Engellilik İttifakı) teknik desteğiyle, 2021 Katılım Zirvesi İngilizce olarak gerçekleştirilecek ve Fransızca ve İspanyolca simültane tercüme sağlanacaktır. Uluslararası işaret dili ve altyazı da sağlanacaktır.

Kimler katılmalı?

2021 Katılım Zirvesi’nin hedef kitlesi çok çeşitli organizasyonları içerir. Buna politikacılar, hükümet, insan hakları ve Sürdürebilir kalkınma odaklı kuruluşlar, STK’lar, uluslararası kalkınma ajansları, spor kuruluşları, dahil olma tutkusu olan işletmeler, etkinlik organizatörleri, üniversiteler, düşünce kuruluşları dahildir.

Nasıl katılabilirim?

2 ve 3 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek etkinliğe katılmak ve kayıt yaptırmak için lütfen buraya tıklayın.

Etkinlik 2-3 Aralık tarihlerinde TSİ 15:00 ile TSİ 19:00 arasında gerçekleşecek.

İki günlük etkinlik için kayıt ücreti 25 EUR’dur.