2022 TİFLİS’TE REKORLAR BİRBİRİ ARDINA KIRILIRKEN TÜRKİYE ZİRVEYE TIRMANDI
| Genel

2022 TİFLİS’TE REKORLAR BİRBİRİ ARDINA KIRILIRKEN TÜRKİYE ZİRVEYE TIRMANDI

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te gerçekleştirilen Avrupa Açık Şampiyonasının ilk yarısı geride kalırken, Türk para-halterciler madalya tablosunun zirvesine adeta kükreyerek yerleşti.

24 -29 Eylül arasında gerçekleştirilen yarışların üçüncü ve dördüncü günlerinde, ev sahibinin de komşu ülkesi olan Türkiye’den üç atlet birincilik ödülünü alırken bunları gümüş ve bronz madalyalar takip etti.

2022 Avrupa Açık’ın ilk yarısı geride kalırken, Sibel ÇAM’ın kadınlar para-halter 73kg bölümünde kazandığı altın madalya, Türkiye’yi madalya tablosunda zirveye taşımakta büyük rol oynadı.

Bu gelişmelerin yanı sıra, erkekler 49 kiloya kadar olan yarışta, Türk takımı kendi içinde de rekabeti elden bırakmadı. 

Takım arkadaşları Muhammet Kaan AKTÜRK ve Abdullah KAYAPINAR yarışı 1 kg farkla tamamlarken, AKTÜRK 164 kg kaldırarak ilk büyük şampiyonluğunu elde etti. KAYAPINAR 2018 Avrupa Şampiyonası’nda elde ettiği bronz madalyadan bir derece üste çıkarak gümüş madalyayı eve götürmeye hak kazandı.

Ayrıca, Sibel ÇAM kadınlar 73kg bölümünde kazandığı zaferle Türkiye’nin altın madalya sayısına bir yenisini daha ekledi. ÇAM, üç başarılı denemesinin sonuncusunda 123 kg kaldırarak gümüş madalya kazanan İrlandalı rakibi Britney Arendse’e 10 kg fark attı.

Para Halter Avrupa Şampiyonasında milli sporcularımız bireysellerde 13 Altın, 20 Gümüş, 8 Bronz ve takımlarda ise 1 Altın ve 1 Gümüş olmak üzere toplamda 43 madalya alarak şampiyonayı tamamladı ve göğsümüzü kabarttı.

Madalya Kazanan Sporcularımız

Takım Yarışmaları :1🥇,1🥈
Besra Duman:4🥇
Sibel Çam:4🥇
Haydar Ayar:3🥇,1🥈
Muhammet Kaan Aktürk:2🥇,1🥈
Serkan Çakmaz:4🥈
Yasemin Ceylan Baydar:4🥈
Nazmiye Muratlı:2🥈,2🥉
Abdullah Kayapınar:2🥈,1🥉
Uğur Yamuk:2🥈,1 🥉
Faruk Öztürk:2🥈
Ayşe Şirip:1🥈,2🥉
Reyhan Polat:1🥈,2🥉