<strong>2023 -2026 IPC STRATEJİK PLANI YAYINLANDI</strong>
| Genel

2023 -2026 IPC STRATEJİK PLANI YAYINLANDI

IPC (Uluslararası Paralimpik Komitesi) Başkanı Andrew Parsons, 2023-2026 IPC Stratejik Planının, İngilizce, İspanyolca ve Fransızca olarak yayınlandığını duyurdu.

Bu stratejik planın oluşturulup, geliştirilmesi ve sonuca ulaşması 200’den fazla IPC üyesinin katkısıyla gerçekleşti. IPC bu aşamada, üyelerin esas odak noktalarını yakalamak adına, anketler hazırlayıp, odak grupları oluşturarak birçok ortak nokta belirledi. Bu süreçte ayrıca IPC Sporcu Konseyi ve diğer paydaşlarla da görüşüldü.

IPC üyeleri ve Yönetim Kurulu ile birlikte geliştirilen Yeni Stratejik Plan, öncelikli olarak dört hedefe odaklanıyor:

  1. Paralimpik Hareketi geliştirmek adına IPC üyelerine ve sporculara hizmet etmek.
  2. Dönüştürücü gücü olan Paralimpik Oyunlar aracılığıyla, sporcuların ulaştığı mükemmelliğin sergilenmesi.
  3. Para sporlar yoluyla etkinin arttırılması.
  4. Paralimpik Hareketin hizmetinde, titizlikle mükemmelliği takip eden profesyonel bir organizasyonun oluşturulmaya devam edilmesi.  

Parsons, her biri dört amaçla desteklenmiş bu dört stratejik hedefin önümüzdeki dört yıl boyunca düşüncelerine ve aksiyonlarına rehberlik edeceğini ve Almanya’da bulunan IPC Yönetim Kadrosunun da, bu yeni Stratejik Planın uygulanmasından sorumlu olacağını belirtti.

IPC Başkanı bildiriyi, Para spor aracılığıyla birlikte çalışarak, kapsayıcı bir dünya inşaa edilebileceğine dair güveninin tam olduğunu vurgulayarak bitirdi.

***2023-2026 IPC Stratejik Planı Türkçe tam metni yakında sayfamızda yayınlanacaktır.