2023 Dünya Şampiyonalarına Ev Sahipliği Yapacak Olan ‘Paris’
| Genel

2023 Dünya Şampiyonalarına Ev Sahipliği Yapacak Olan ‘Paris’

Charléty Stadyumu önümüzdeki yıl Fransa’nın başkentinde, Paralimpik Oyunlardan önceki en büyük Para spor faaliyetine ev sahipliği yapacak.

Paris, ilk defa 8–17 Temmuz 2023 tarihleri arasında Dünya Para Atletizm Şampiyonalarını ağırlayacak.

Duyuru Perşembe günü (9 Aralık 2021), Dünya Para Atletizm, Fransa Engelli Sporları Federasyonu (FFH), Fransa Milli Paralimpik Komitesi, Paris Belediyesi, Fransa Spor Bakanı ve Engelli Kişilerden Sorumlu Bakan tarafından duyuruldu.

Yarışlar, 2017 yılından beri Dünya Para Atletizm Grand Prix yarışlarına da ev sahipliği yapıyor olması sebebiyle dünyanın en iyi Para sporcularının aşina olduğu bir alan olan Charléty Stadyumunda yapılacak.

IPC Başkanı Andrew Parsons ise Perşembe günü, sanal bir basın konferansıyla duyuruya katıldı. Sanal basın konferansında ayrıca Engelli Kişilerden Sorumlu Devlet Bakanı Sophie Cluzel, Paris Belediye Başkanı Pierre Rabadan ve NPC Fransa Başkanı ve aynı zamanda dört kez dünya şampiyonu olmuş olan Marie-Amelie Le Fur ile birlikte, Fransız Para atletler Arnaud Assoumani ve Alexandra Nouchet de katıldı.

Paris 2023, 2002’deki Lille/Villeneuve d’Ascq ve 2013 yılındaki Lyon yarışlarından sonra Fransa’da gerçekleştirilecek olan üçüncü Dünya Şampiyonası olacak.

Dünya Şampiyonaları son olarak, 1.300 üzerinde sporcunun ve 92 ülkenin katılımıyla, 2019 yılında Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’nde yapıldı.