<strong>2023 IPC GENEL KURULU EV SAHİPLİĞİNİ BAHREYN YAPACAK</strong>
| Genel

2023 IPC GENEL KURULU EV SAHİPLİĞİNİ BAHREYN YAPACAK

Uluslararası Paralimpik Komite (IPC), 2023 IPC Genel Kurul Toplantısı’nın 27-29 Eylül 2023 tarihleri arasında, Bahreyn Milli Paralimpik Komitesi ev sahipliğinde Manama’da gerçekleşeceğini duyurdu.

Genel Kurul, IPC’nin en yüksek otoritesi sayılan Genel Kurul en son, Aralık 2021’de Başkan ve yeni Yönetim Kurulu seçiminde uzaktan toplanmıştı. Bir sonraki seçimler 2025’de olacak ve Manama’da seçim yapılmayacak.

IPC üyesi olan 209 Milli Paralimpik Komite, Uluslararası Federasyonlar, Bölgesel Organizasyonlar ve Engelliler İçin Spor Organizasyonlarından oluşan kurumlardan, 300’den fazla kişinin katılımı bekleniyor.

Bahreyn’in IPC 2023 Genel Kurulu için ev sahibi olarak seçilmesi, IPC’nin tüm dünyadan güçlü başvurular aldığı rekabetçi bir teklif sürecini takiben gerçekleşti.

IPC CEO’su Mike Peters: “Bizim teklif için davetimize cevap etkileyiciydi ve Paralimpik Hareketin desteklenmesi için üyelerimizin katılımının ve aktif ilgisinin üstün bir örneğiydi. Tekliflerinin kazanmasından dolayı Bahreyn Milli Paralimpik Komitesini tebrik ediyoruz. Sıcak bir ağırlama yapacaklarına ve tüm dünyadan katılan üyelerimiz için son derece iyi organize edilmiş bir sonuç sunacaklarına dair hiç şüphemiz yok” dedi.

Paris 2024’ün ufukta gözüktüğü bu Genel Kurul, bir sonraki Paralimpik Oyunları ilgilendiren konularda, üyelerimizin birbirleriyle çalışması için mükemmel bir fırsat sunuyor. Geçen yıl üyelerimize sunduğumuz bir yenilik olarak aktif bir Paralimpik Oyuncu olması şartı ile üyelerimiz üçüncü bir temsilci getirerek Genel Kurulumuza katılabilecekler. Sporcuların önemli kararların alındığı organizasyonlara katılımlarının arttırılması ve Paralimpik Hareketin liderleri olarak geliştirilmelerinin desteklenmesi, bizim stratejik planımızın önemli bir tamamlayıcı bileşenini temsil ediyor.

IPC Tüzüğüne göre sadece IPC ile faaliyette olan üyeler IPC Genel Kuruluna tam temsil ile katılma, oy verme ve teklif verme hakkına sahiptir.