| Posta

İNTERNET DELİKANLILARI (!)

Köşemizde yazdığımız yazılardan bazıları kurum ve kuruluşlarla ilgili olan web sitelerinde yayınlanıyor. Sonra buraya ‘’misafir ‘’ rumuzuyla giren bazıları yorumlar yazıyor. Gerçek adlarını vermeye korkan bu delikanlılar bakın neler yazmışlar.

Son örnek

Türk Hava Yolları’nın, Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı’na yazdığı, 19 Şubat tarihli mektubunda ‘’Mektubunuz seviyesiz bulunduğundan kurumumuzca cevap verilmesi uygun görülmemiştir‘’ şeklindeki terbiye ve saygı sınırlarını aşan yazısını burada birkaç kez sizlerle paylaştık. İlgili bir site yazıyı almış ve bu ‘’misafir‘’ delikanlılardan bazıları yorumlar yapmışlar.

· Yavuz Kocaömer kesin Türk Hava Yolları’ndan bedava bilet istemiştir, vermedikleri için bu yazıyı birkaç defa yazmıştır.

· Kim bilir Türk Hava Yolları’ndan ne istedi ki, isteği kabul edilmedi, şimdi böyle yazıyor . v.s.

‘’Kimseden bir şey istemeyiz‘’

Yavuz Kocaömer’i yakınen tanıyanlar bilirler. Bunların içinde siyasetçiler, bürokratlar, özel sektör temsilcileri çoğunluktadır. Kendisi hiç kimseden kendisi için bir şey istemez. Hele Türk Hava Yolları’ndan neden bedava bilet istesin? Bu satırların yazarı, Elit Plus kart sahibi, parasını ödeyerek senede onlarca defa Türk Hava Yolları ile Business Class`la uçan bir kişidir. Ancak ortada bir saygısızlık ve terbiye sınırlarını zorlama varsa ve bunu da milli havayollarımızın başındaki Hamdi Topçu isimli kişinin talimatları ile bir halkla ilişkiler müdür muavini yazıya döküp bir başka milli kuruma gönderiyorsa, Yavuz Kocaömer bu ülkede yaşayan, sağlıklı düşünen, sevgide serbestliğin ‘’Saygıda mecburiyetin olduğunu‘’ bilen biri olarak buna karşı çıkar.

Ağır olabilir

Zamanında yazılan Hentbol Federasyonu Başkanı’nın yazısı ağır eleştirileri içerebilir. Hatta Türk Hava Yoları’na göre hakaret unsurları da olabilir. Bunun yolu bir milli kurumun yazısına ‘’SEVİYESİZ‘’ demek mi olmalıdır ? Kendinizi hakarete uğruyor hissediyorsanız bu ülkede mahkemeler var. Başvurursunuz, hakkınızı ararsınız. Bunun dışındaki bir davranış, dünya hava yolu olma yolunda ilerleyen Türk Hava Yolları’nın hiçbir yöneticisine yakışmaz. O yöneticiler yarın, öbür gün görev sürelerini tamamlayarak gider. Ama Türk Hava Yolları kurum olarak Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece dünyadaki yerini korumaya devam edecektir. Hiç kimsenin kişisel kızgınlıkları ile milli hava yollarımızı bu şekilde kullanmaya hakkı yoktur.

Sporun Mutfağı

Son zamanlarda bazı Engelli Spor Federasyonları “Biz bu işin mutfağındayız, biz olmazsak hiçbir şey olmaz” gibi söylemlerle ortaya çıkıyor. Bu doğru değil. Gerek engelli, gerekse engelsiz sporlarında işin mutfağı spor kulüpleridir. Spor kulüpleri, sporcuları bulur veya insanlar oraya başvurur. Oradaki antrenörler gözetiminde ferdi veya takım sporlarında çalışmaya başlarlar. Daha sonra ülkeyi temsil edecek derecelere ve başarılara ulaştıklarında Milli Takım’lar oluşturulur ve ilgili federasyon da bu milli takımları gerekli uluslararası şampiyonalara, yarışmalara gönderir. Yani federasyonlar “İşin mutfağı” değil, sadece organizasyonu yapan kurumlardır. Ve en önemli görevleri de spor kulüplerini teşvik etmek, onları desteklemek, ülkede hem spor yapanların sayısını artırmak, hem de daha çok çeşitlilik içinde milli takımlara rekabet yaratarak sporcu seçilmesini sağlamaktır. Bunun için de takım sporlarında ligleri, ferdi sporlarda yarışmaları organize ederler.

Gönül sponsorları

Özellikle bedensel engelliler sporlarında, ilgili federasyonun ana görevlerinden biri, Türkiye’nin dört bir yanında yeni engelli spor kulüplerinin kurulmasını sağlamak ve onların malzemelerini kendilerine ulaştırmak, ilgili spor branşlarının antrenörlerini eğitmektir. Federasyonlar özerk olmasına rağmen, hâlâ devlet desteği ile ayakta durmaya devam etmektedirler. Özellikle engelliler sporundaki sponsorlar gönül sponsorlarıdır, hatır sponsorlarıdır. Arada çıkan birkaç firma, o da belli bir süre için bu sporlara destek olma konusunda ikna edilirse, sponsor sağlanır. Bu ülkemizdeki durumdur.Dış ülkelere, özellikle Batı ülkelerine baktığınızda, orada engelliler sporlarını yapan kulüpler ve federasyonlar büyük kurumlar tarafından desteklenir. Çünkü o ülkelerde engelli sporunun değeri anlaşılmış ve uluslararası alanda ülkelere sağlayacağı prestij defalarca test edilmiştir.

GÜZEL SÖZ Şerefini kaybettikten sonra yaşamaktan daha feci ölüm olur mu ? J.J. Rousseau

DUYURU Bu köşe ile ilgili yorumlarınızı www.tesyev.org sitesinden `Yazarlarımız` bölümüne tıklayarak yapabilirsiniz.