2025 Avrupa Para Gençlik Oyunları ev sahipliği adaylığımız resmileşti
| Genel

2025 Avrupa Para Gençlik Oyunları ev sahipliği adaylığımız resmileşti

Portekiz ve Türkiye Para Gençlik Oyunların ev sahipliği yapmak için yarışıyor.

Avrupa Paralimpik Komitesi, 2025 Avrupa Para Gençlik Oyunları ev sahipliği teklif sürecinde bir sonraki aşamaya geçen iki ülkeyi açıkladı.

Portekiz ve Türkiye, Avrupa’nın gelecek vadeden Para sporcularını bir araya getiren en büyük organizasyonu düzenlemek için güçlü başvurularda bulundu.

Sonuncusu, 8 spor branşında yarışan 28 ülkeden 415 sporcu ve 600 antrenör, teknik ekip, sınıflandırmacı ve gönüllülerin katılımıyla 2022 yılında Finlandiya’nın Pajulahti ilindegerçekleşti.

Türkiye ve Portekiz Milli Paralimpik Komiteleri’ nin 2025 için teklifleri, ITT Komitesi olarak bilinen uzman grup tarafından incelenecek.

Avrupa Para Gençlik Oyunları 2011’den beri Avrupa Paralimpik Komitesi takviminde önemli bir yere sahip. Oyunların yeni vizyonu, Oyunların etkisinin genç sporculara yarış alanının ötesine geçme potansiyelini tanıyacak ve Para spor topluluğunun taleplerine yanıt verecek eğitime, temiz spora, sınıflandırmaya, sporcu refahı ve diğer alanlara vurgu yapmaktır.

BU ZAMANA KADARKİ EN KAPSAMLI RESMİ TEKLİF SÜRECİ

Avrupa Paralimpik Komitesi Yönetim Kurulu üyesi Geoff Newton OBE, “Avrupa Para Gençlik Oyunları için bu zamana kadarki en kapsamlı ve resmi teklif süreci idi ve bu organizasyon için büyük hedeflerimizi yansıtmaktadır. Geçmiş oyunların üzerine, sporcuların, Avrupa Paralimpik Komitesi üyelerinin ve ulusal ile uluslararası federasyonların ve Avrupa Para spor topluluğuna değer katacak yeni unsurlar eklemek için sabırsızlanıyoruz.” Dedi.

Elimizdeki iki teklif de Milli Paralimpik Komitelerin, tüm bölgede Para sporun yararı için bu vizyonun gerçekleşmesine yardımcı olma konusundaki kararlılığını gösteren güçlü tekliflerdir.

Önümüzdeki aylarda iki teklif de ITT Komitesi tarafından tüm yönleriyle değerlendirilmiş olacak. Saha ziyaretleri yapılacak ve önerilen mekanlar, ulaşım ve konaklama, mali destek ve çoklu spor organizasyonunu başarı ile sunulmasını sağlayacak diğer unsurlar ile ilgili her iki ekip ile yakın irtibat halinde olunacak.

Avrupa Paralimpik Komitesi son 3 yıldır tüm ortakları ve paydaşlarıyla birlikte çalışarak etkinlik takvimini gözden geçirerek ve yenileyerek değişen ihtiyaçları karşıladığından emin olmaktadır.

Avrupa Para Gençlik Oyunları’nın her 4 yılda bir gerçekleşmesi ve potansiyel ev sahiplerininOyunları en iyi şekilde organize etmesi ve tekliflerini sunması için yeterli zaman sağlayan resmi süreç planlandı.

Daha deneyimli sporcular için Avrupa Paralimpik Komitesi, dokuz spor dalında Paris 2024 Paralimpik Oyunları için önemli bir kalifikasyon fırsatı sunmuş ve Goalball için harika bir platform sağlamış olan, 2023 yılında Hollanda’nın Rotterdam ilinde düzenlenen Avrupa Para Şampiyonası’nın açılışını desteklemek ve korumak için Avrupa Para Şampiyonası yönetimi ile ortaklık kurdu. Bu ilişki Türkiye ve Almanya’nın kısa süre önce 2027 için teklif veren ülkeler olarak açıklanması ile devam ediyor. Team TOC, Avrupa Para Şampiyonaları’nın projeortağıdır.

Avrupa Para Gençlik Oyunları için ev sahibi bulmak ve organizasyonu yönetmekten sorumlu olduğu proje ortağı olan Team TOC ile Avrupa Paralimpik Komitesi bir Mutabakat Anlaşmasıda imzalandı.

Kaynak: https://www.europaralympic.org/post/portugal-and-türkiye-in-the-running-to-host-european-para-youth-games