| Milliyet

ALMANYA PARALİMPİK MERKEZLERİ

SporGenel Müdürü Mehmet Baykan ve Yardımcısı Ömer Altunsoy ile bir süre önceAlmanya’ya yaptığımız ziyarette gördük ki, Almanya’ da 17 tane Paralimpik Hazırlama Merkezi var. Konu ile ilgisi olmayanları belki sıkacak ama, aşağıda bir sıralamasını yapalım.

* Bad Kreuznach-Boccia* Bad Wildungen-Tekerlekli SandalyeRugby* Berchtesgaden-Alpin Kayak *Berlin-Atletizm* Berlin-Yüzme* Berlin-Kürek * Erfurt-Atletizm*Hannover-Buz Hokeyi*Hannover-Tekerlekli Sandalye Basketbolu*Marburg-Goalball * Münih-Tekerlekli Sandalye Basketbolu* Leipzig-Yüzme* Leipzig-Oturma Voleybolu *LeverkusenLeverkusen-Atletizm* Leverkusen-Yüzme* Leverkusen-Oturma Voleybolu* Wetzlar-Tekerlekli Sandalye Basketbolu

Bizdeki durum

Bizdeki durum ise şu anda “Sıfır’.’ Bildiğiniz “Sıfır’.’ Her zaman yazıp, söylediğimiz gibi, engelli sporcularımız, bu işe gönül vermiş antrenörlerin, federasyonların ellerinden geldiği kadar verdikleri destek ile bulabildikleri kulüplerde spor yapmaya çalışıyorlar ve sonra oradan Paralimpik Oyunları’na katılıp, Dünya Şampiyonalarına katılıp dereceler alıyorlar.

İşte sistemsizliğe rağmen Türk gencinin içinde olan başarma duygusunun en çarpıcı örneklerinden bir tanesi. Paralimpik Oyunları’nda okçulukta altınmadalyaalan sevgili Gizem Girişmen’ in, evinin bodrumunda ve garajında çalışarak hazırlandığını hiç kimse unutmasın.

Onun için “Yapacağız, edeceğiz” dönemi artık geçmiştir. Ne yapılacaksa yapılmalıdır. Paralimpik Merkezleri, gerekirse hiçbir komplekse kapılmadan, yurtdışından da destek alınarak, çeşitli paralimpik spor branşlarında gençlerimizin hizmetlerine sunulmalıdır. Ki, vazgeçtik 2016‘dan, 2020 ‘de, hele bir deİstanbul’ da yapılırsa, Paralimpik Oyunları’nda engelli sporcularımızın başarılarını hep birlikte alkışlayalım.