” BAĞIŞTA YOLSUZLUK CİNAYETTİR “
Bu sözler Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bir süre önce Kızılay’ın 142. nci Genel Kurulu’ nda yaptığı konuşmadan alınmıştır.
Yatacak yerleri yok
‘’ Kendi bir parça ekmeğini, bir lokmasını insanlar muhtaçlarla paylaşmak için veriyorlar. O bir emanettir, namustur. Bu emanete el uzatanın, onu gayesi dışında kullananın Anadolu değimiyle ‘’ Yatacak yeri yoktur. ‘’
Ahlaken kabul edilemez
İnsanların adeta ciğerlerinden koparıp verdikleri yardımların amacı dışında kullanılması hukuken , ahlaken kabul edilemez. Gerek kamu kaynaklarının, gerekse vatandaşların yardımlarının kullanılmasında suiistimale gitmek, yolsuzluğa kapı açmak çok büyük bir cinayettir. En önemlisi de insanların güvenini sarsmak , iyi niyetlerini suiistimal etmektir ki , bunun telafisi uzun zaman alabilir. Kimi zaman görülen olumsuz örneklerin nasıl sarsıcı bir etki yaptığını , gönüllülüğü , fedakarlığı zedelediğini görüyoruz.
İtham da yanlış
En az yolsuzluk yapanlar kadar haksız yere ithamda bulunanlar da büyük sorumsuzluk, büyük yanlışlık yapmış olurlar. Yolsuzluk iddiaları hukuk çizgisinden çıkarak bir karalama kampanyasına dönüştürülürse vatandaşımız da haklı olarak yardımları seçer, sonuçta mağdur ve muhtaç olan insanların mağduriyeti artarak devam eder.
Müsade etmeyiz
Kim olursa olsun, hangi kuruluş, hangi sivil toplum örgütü olursa olsun, yolsuzluk yapanı, hele hele insanların gönlünden koparak teslim ettiği yardımlara el uzatanlara asla ve asla müsamaha göstermedik. Budan sonra da göstermeyiz. Hukukun işletilmesi konusunda en küçük tereddüdümüz olamaz. ‘’
Sayın Başbakanım
Bu sütunlarda yıllardır özellikle engelliler konusunda çalışan bazı dernek ve vakıfların belgeleriyle yaptıkları yolsuzlukları , yanlışlıkları elimizden geldiği kadar anlatmaya çalıştık. Bu yüzden ilgili dernekler tarafından mahkemeye verildik. Ve sonunda haklılığımız ortaya çıktı. Ama değişen çok fazla bir şey olmadı.
Kampanyalar
Zaman zaman yine engelli insanlarımızı istismar edecek şekilde yapılan kampanyalardan elde edilen gelirler açık bir şekilde kamuoyuna sunulmuyor. Bu da bir takım şüpheleri birlikte getiriyor. Ve sizin de söylediğiniz gibi , insanlarımızın düzgün çalışan dernek ve vakıflara güveni git gide azalıyor. Bunu da bizzat kendi deneyimlerimizle yaşıyoruz.
Vakıf ve Dernek yöneticileri
Engelliler konusunda çalışan bazı vakıf ve dernek yöneticilerinin yaptıkları harcamaların , kampanyalar bazında ve genelde ciddi bir şekilde incelenmesi gerekmektedir. Bunun da , bu dernek ve vakıfların bağlı olduğu devlet kurumları tarafından değil, eğer yasalar izin veriyorsa doğrudan Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından yapılması gerekmektedir. Böyle bir çalışmada elimizdeki bilgi ve belgeleri paylaşmaya hazır olduğumuz bilgilerinize arz ederim.
Engelli Golfcüler Klassis‘te
Bundan 3 yıl önce Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu “Engelli gençlerimizi golf sporu ile tanıştıralım, golfe başlatalım” dediğinde heyecanlandım. Ancak kafamda bir sürü soru işareti de vardı. “Her şey bitti de engellilerin golfü mü kaldı?” şeklinde eleştirilere de hazır olmak gerekiyordu. Nitekim de kısmen öyle oldu. Ancak bir ülkede top yekün kalkınma ile birtakım şeylere kavuşulabileceği fikri bize destek oldu. Engelli insanlarımızın her türlü ihtiyaçları karşılandıktan sonra, golf sporuna başlamaları için uzun seneler geçmesi gerekebilirdi. O zamanlar Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı olarak gerekli destek verildi. Almanya‘dan hocalar getirildi, seçmeler yapıldı ve daha sonra İstanbul Golf Kulübü’nün konuya sıcak bakmaması dolayısıyla çalışmalar Klassis Golf Kulübüne yönlendirildi. Bu bakımdan Ahmet Hamoğlu’na da bir teşekkür borçluyuz.
DUYURU Bu köşe ile ilgili yorumlarınızı www.tesyev.org sitesinden `Yazarlarımız` bölümüne tıklayarak yapabilirsiniz. GÜZEL SÖZ İnsanlara verilen şeylerin en hayırlısı güzel ahlaktır. / Hadis – i Şerif