GÜN
SAAT
DAKİKA
SANİYE
| Milliyet

BİR YIL BÖYLE GEÇTİ ( 2 )

Sevgili okurlarım, geçen haftaki yazımıza bu hafta kaldığımız yerden devam ediyoruz.  

Teşekkürler  ( 4 Mart 2018 )

2-4 Şubat tarihleri arasında PGS Kremlin Palace Hotel Antalya’da yapılan ‘Yavuz Kocaömer Türkiye Masa Tenisi Şampiyonası’ sırasında sevgili Nevzat Yamaç komutan ile karşılaştık. Kıdemli Albaylıktan emekli olan Yamaç ülkemize 2004 Atina Paralimpik Oyunları’nda tarihimizde ilk altın madalyayı kazandıran atıcımız Korhan Yamaç’ın hem babası hem antrenörü. Küçüklüğümüzdeki ‘asker’ resmine uygun olan sert, ama dürüst bir insan. Aşağıda kendisinin bu şampiyonadan sonra sosyal medyada paylaştığı bir yazıyı sunuyoruz:

Benim için Antalya’nın nimetlerinden birisi de sporcularım ile buluşma, görüşme imkanımın olmasıdır.

3 şubat 2018’de görme engellilerin Türkiye Satranç Şampiyonası ile Özel sporcuların (zihinsel engelli) Masa Tenisi Şampiyonaları’nı gördüm. Zamanında kıymetini bilemediğim, (yapılan menfi propagandalara inanan bu saf) engellilere çok büyük faydası dokunan, halen de aralıksız devam eden, şu anda ‘baba’ diye adlandırılan Yavuz Kocaömer’i tanımamız lazım.

Almanca ve İngilizce bilen Ahmet Yavuz Kocaömer halen;

Türkiye Engelliler Spor Yardım Ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı,

Alman-Türk Engelliler Sporunu Destekleme Kamu Yararına Derneği Başkanlığı, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Derneği Kurucu Üyeliği,

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir.

Antalya’da Yavuz Başkan’ın bu camiada yapacağı hizmetler için yolunun daima açılması taraftarıyım.

Özellikle basketbol kulüplerinin nankörlüğe varan davranışlarından derhal geri dönüp, fedakâr başkandan özür dilemeleri gerektiğini düşünüyorum.

İşte böyle diyor Nevzat Yamaç komutan. Ama üzülmeye gerek yok. O bahsettiği spor kulüplerinin özür dilemesini hiç beklemesin. Ülkemizde genelde, özür dilemek ayıptır, küçüklüktür. Ayrıca hiç kimseden de özür beklemiyoruz. Herkes yoluna devam etsin.

13.01.2019 Milliyet Gazetesi