DOĞRULARI KONUŞALIM
Yavuz Kocaömer Fanatik
Gerçekleri saptırmak hiç kimseye bir şey kazandırmaz. Belki kısa bir süre için. Ama sonra…
Geçtiğimiz hafta bir televizyon programında, Kahramanmaraşlı engelli yüzücümüz Ali Uzun ile antrenörü Osman Çullu nun bulunduğu canlı yayına katılan Engelliler Spor Federasyonu Asbaşkanı şöyle dedi: “Bir olimpiyat biter bitmez hemen diğer olimpiyat için kayıtlar başlar. Biz göreve Ekim 1999 da geldik, oysa Sydney Paralympic lere katılma süresi Mayıs 1999 da bitmişti. “Hemen peşinden telefonla katıldığımız canlı yayında söylediklerimizi burada tekrar edelim:
1 – 15 Kasım 1999 da Sydney Olimpiyat Komitesi nden Bayan Karin Waldmann, Eski Federasyon Asbaşkanı Demirhan Şerefhan a bir e-mail çekerek, ay sonuna kadar Türkiye’nin katılıp katılmayacağını sormuştu. Bu e-mail Sayın Şerefhan tarafından derhal Engelliler Spor Federasyonu na intikal ettirildi. Fakat bir reaksiyon görülmedi.
2 – Madem ki bu olimpiyatlara katılma süresi Mayıs 1999 da dolmuştur, o zaman Engelliler Spor Federasyonu 2000 yılı faaliyet programına, yurt dışı faaliyetlerinde yedinci sırada niçin Avustralya Paralmypic Oyunları nı dahil etmiştir?
Bunlar belgeli gerçeklerdir. Bir diğer husus ise, Federasyonun 9 Şubat 2000 de Avustralya’ya bir faks çekerek olimpiyatlara katılmayacağını bildirmesidir. (Bunun da belgesi elimizde mevcuttur). Bir yanlış yapılabilir, bir konu hakkında insanın eksik bilgisi olabilir, deneyimsizliği de kabul edilebilir . Ama gerçekleri saptırmak hoşgörüyle karşılanmaz. Bir yandan paralympiclere katılmama gerekçelerini başkalarını suçlayarak örtbas etmeye çalışan federasyon, öte yandan 2002 yılında yapılacak Dünya Şampiyonası’na sporcu göndereceğini açıklayarak olayları geçiştirmeye çalışmaktadır. Tekrar ediyoruz ki, olimpiyat organize etmeye aday bir ülke, Paralympicler olmadan olimpiyat yapamaz. Olimpiyatlara aday bir ülkenin paralympiclere “Barajı geçen sporcumuz yok gerekçesiyle sporcu göndermemesi kabul edilemez. Olayların bundan sonraki gelişimini sizlere önümüzdeki hafta intikal ettireceğiz.