SPOR İSTANBUL A.Ş.
Bu hafta mail kutuma düşen bir mail şöyle başlıyordu:
“Spor İstanbul olarak, evlerimize çekildiğimiz ilk günlerden bu yana, herkesin beslenmesine özen göstermesini ve düzenli egzersizlerle bağışıklık sistemlerini desteklemesini istiyoruz. Sizlerin hareketsiz kalmaması için profesyonel eğitmen ve sporcularımız eşliğinde hafta içi her gün saat 11.00’de instagram adresimiz üzerinden egzersiz programları yayınlıyoruz. Engelli bireylerimizin evde kalma süreçlerini daha konforlu yaşayabilmelerini sağlayacak egzersiz videolarımız şimdi YouTube kanalımızda. Bağışıklık sistemimizin kuvvetlenmesi ve özellikle engelli bireylerde kas yapısının güçlü kalması için fiziksel hareketlilik yani düzenli egzersiz çok önemli. Lütfen evlerimizde kaldığımız bugünlerde sağlığımız için hareketsiz kalmayalım…”
Başlıklar; tekerlekli sandalyede üst gövde egzersizleri, otizmli bireyler, görme engelli bireyler, down sendromlu bireyler ve işitme engelli bireyler için evde egzersiz programı olarak farklı engel gruplarına hitap ediyor. Verilen linklere tıkladım ve yabancı olmadığımız yüzlerle karşılaştım. Hem verilen hizmet çok faydalıydı hem de bu hizmeti branşlarında başarılarını ispatlamış sporcularla sunmaları çok ince düşünülmüş bir projeydi.
Cenk Keçoğlu. Özel sporcular yüzme şampiyonu
Cenk Keçoğlu, 2015’te Mersin’de yapılan Özel Sporcular Yüzme Şampiyonası’nda ilk şampiyonluğunu kazandı.
İstanbul Su Sporları Festivali 1,500 metrelik parkuru başta olmak üzere Türkiye’de çeşitli bölgelerde gerçekleştirilen açık deniz yarışlarında kategorisinde birincilikler elde etti. Cenk Keçoğlu, akademili bir sporcu olmak adına Haliç Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Rekreasyon Bölümü’ndeki üniversite öğrenimine devam ediyor.
ABDULLAH KOYUNCU
Abdullah Koyuncu, işitme engelli milli basketbolcu, spor eğitmeni. 2003’te basketbola başladı, 2005-2018 arasında İşitme Engelliler Erkek Basketbol Milli Takımı kaptanlığını yaptı.
Uluslararası arenada birçok maça çıkarak çeşitli başarılar kazandı. 2012’de Avrupa Şampiyonası’nda kaptanlığını yaptığı takım ile Avrupa 4.’sü oldu. 17-29 Mayıs 2021 tarihlerinde İtalya’da yapılacak Avrupa Şampiyonası ile 05-17 Aralık 2021 tarihlerinde Brezilya’da yapılacak Deafolimpik Yaz Oyunları’na hazırlanıyor.
ALPER CEYLANTEPE
Alper Ceylantepe, ampute milli yüzücü. 2013 Akdeniz Oyunları başta olmak üzere ülkemizi milli mayo ile birçok yarışta temsil etti.
Serbest stilde Türkiye şampiyonlukları bulunuyor. Günümüz itibarıyla İBBSK lisanslı sporcusu olarak şampiyonalara katılıyor. Alper, Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi antrenörlük bölümünde üniversite öğrenimine devam ediyor.
CAN DEMİRCİ
Can Demirci, Otizmli Milli Yüzücü. 2018’de İstanbul Maratonu’nu koşarak maraton bitiren Türkiye’deki ilk otizmli birey oldu. Çanakkale ve İstanbul Boğazlarını yüzerek geçti. 2017’de Antalya Ironman yarışlarını tamamlayarak Ironman (DEMİRADAM) unvanı alan Türkiye’deki ilk otizmli birey oldu.
HAYRUNNİSA, BETÜL, RABİA MALKOÇ KARDEŞLER
Malkoç kardeşler görme engelli milli yüzücüler. 2013’te yüzmeye başlayan kardeşlerin her biri büyük başarılara imza attı. 2001’de doğan ve şu ana kadar 30’u altın 55 madalyası olan Hayrunnisa Malkoç, yüzmeyi herkese tavsiye ediyor. 2003’te doğan ve 38’i altın 53 madalyası olan Betül Malkoç, 2018’de Yunanistan’da katıldığı yarışmada 7 altın madalya kazandı.
2006’da doğan Rabia Malkoç ise, şimdiye kadar 22’si altın 25 madalya kazandı. Bugün engelsiz bir sporcunun dahi elde etmekte zorlanacağı bu başarılar için öncelikle bu sporcularımızı tekrar tekrar kutlamak isterim.
55. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu 6. Etabı özel parkurunda pedal çevirerek otizmli bireyler adına bir ilki gerçekleştirdi. İstanbul Su Sporları Festivali 1,5 kilometre genel kategori şampiyonu oldu.
Betül – Hayrunnisa – Rabia Malkoç
Her biri ülkemiz adına gurur kaynağı. Böyle zorlu bir dönemden geçerken bu başarıları hatırlamak insana umut veriyor. İnanıyorum ki önümüzdeki günlerde çok daha fazla madalya, yetiştirecekleri yeni öğrenciler ve imza atacakları başarılarla kendilerini anacağız.
Normal koşullarda bile hayata entegre olması ve spor yapma şansları son derece düşük olan engelli bireylerimizle, her biri birbirinden değerli bu sporcularımızın buluştuğu böylesine anlamlı bir hizmeti topluma sunan SPOR İSTANBUL’u ve genel müdürü Renay Onur’u bu başarılı çalışma için içtenlikle tebrik ediyorum.
Çengelli Pano
‘Yardım istiyorum’
67 yaşında, emekli hemşireyim. Eşimi 2000’de kalp krizinden kaybettim. 40 yaşındaki kızım ise 3 yıl önce cerebral palsy yüzünden hayata veda etti. Şimdi oğlumla uğraşıyorum. Babasını kaybettikten sonra aşırı hırçın ve sinirli oldu. Bu süreçte 3 kez Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yattı. Oğluma bipolar teşhisi konuldu, yüzde 58 engelli. Aradan geçen yıllar çok zordu, ağlamadığım gün olmadı. Şimdi ilaçlarını kullanıyor, tedavisi yüzde 70 başarılı oldu. Defalarca intiharı düşündüm, çocuğuma kıyamadım. Oğlum beni dolandırdı, maaşıma bloke konuldu. İcralık oldum. Çalışmak istiyorum ama yaşımdan dolayı iş bulamıyorum. Sizin vasıtanızla hayırsever iş adamları ve sanatçılara sesleniyor, başta çok sevdiğim Tarkan’dan destek bekliyorum. Elimden gelirse borcumu ödemeye çalışırım. (İsim adres bizde saklı)
Not: İlgilenenler 0212 238 71 91 no’lu telefondan bilgi alabilir.
‘KİTAP VE MEKTUP BEKLİYORUM’
30 yaşındayım, 1 yıldır cezaevindeyim. 3 yıl daha cezam var. Boş zamanlarımı kitap okuyarak geçiriyorum. Sizlerden kitap ve mektup arkadaşlığı bekliyorum.
Tolga Önder T Tipi Kapalı C.İ.K. Koğuş A-19 Düzce / Çilimli
19 yaşındayım, 3.5 yıldır cezaevindeyim. Daha önümde uzun yıllar var. Burada lise 2’yi okuyorum. Kitap okumayı seviyorum. Daha çok bilgilenmem için siz duyarlı okurlardan kitap, dergi, sözlük ve test kitapları istiyorum. Bir de yeni arkadaşlar edinmem için bana mektup yazarsanız çok sevinirim.
Mustafa Ekinci 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi C-22 Koğuşu Tarsus / Mersin