| Posta

Yılın Sporcusu Anketi

Yılın Sporcusu Anketi Posta

Yavuz Kocaömer Posta

Milliyet Gazetesi’nin 48’inci defa düzenlediği “Yılın Sporcusu” anketinin sonuçları 1 Ocak 2002 tarihinde açıklandı. Buna göre, benim de aday olduğum “Yılın Spor Adamı” yarışmasının galibi, Fenerbahçe Başkanı Sayın Aziz Yıldırım olarak açıklandı.

Genelde 1 Ocak günü bu anketin sonuçlarının açıklanması bir adet haline gelmişti. Ancak bu yıl, yapılacak hediye çekiliş kuraları için 10 Ocak tarihine kadar gelen oylar kuraya dahil olacaktı.

Sizlere olan güvenimiz bizi bu sonuçlara itiraz etmeye yönlendirdi. Milliyet Gazetesi Spor Servisi haklı itirazımızı kabul etti, bayram ve yılbaşı dolayısıyla postada geciken oyları 3 Ocak’ta yeniden saydırdı ve Sayın Aziz Yıldırım ile başa baş oy aldığımız ortaya çıktı. Böylece ‘2001 Yılın Spor Adamı” ödülünün, hem Sayın Yıldırım’a hem de bana verilmesi kararlaştırıldı. Ve 4 Ocak tarihli Milliyet Gazetesi’nde bu durum tüm okurlara duyuruldu.

Fenerbahçe başkanı

Futbolun bir numaralı spor olduğu ülkemizde, bir futbol adamına, hele hele Fenerbahçe gibi büyük bir kulübün başkanına karşı yarışmak mümkün değil. Ancak, engelli kulüplerimizin ve onların dostlarının gönderdiği oylar bizi bu unvana layık gördü. Böylece, anketin başladığı günden beri yoğun bir şekilde çalışan Hakkari, Diyarbakır, Adana Martı ve Adana Engelliler, Antakya, Samsun Ekspres, Karabük, İzmir Karşıyaka Eskişehir, Aksaray, Fatih Özürlüler, Beşiktaş Engelliler olmak üzere, diğer illerin engelli kulüplerinden ve onların dostlarından gönderilen oylar boşa gitmedi.

Benim “Yılın Spor Adamı” olmam samimiyetle söylüyorum önemli değil. Önemli olan engelliler sporunun ülkemizde böylece sesini biraz daha duyurma şansını yakalaması. Bazı sporla ilgili insanlarımızın işine gelmese dahi…

Bu arada, İzmir Rehabilitasyon, İzmir Çöybar, İstanbul Sakatlar Spor Kulübü, Aksaray Fiziksel Engelliler, Kıbrıs Meserya Alternatif Spor Kulübü gibi kulüplerimiz bu ankete hiç ilgi göstermediler. Onların birlik, beraberlik çağrıları kendi kulüplerinin çıkarları ile sınırlıdır. Yavuz Kocaömer’in “Yılın Spor Adamı” olması, kendisine verilecek, hatıraları arasına alacağı manevi değeri büyük bir şilt demektir. Ama o yapılacak törende engelliler sporuna çekilecek ilgi, ilerde o kulüplere sponsor olarak döner, onu düşünmezler. TESYEV’e sahip çıkmayan engelliler spor kulüpleri kendilerine sahip çıkmıyor demektir.

Mayıs ayında yapılması düşünülen ödül töreni dolayısıyla, engelliler sporu ülkede yeniden gündeme gelecek. Böylece bu ülkede engelli insanların da yaşadığı, onların da bir çok ihtiyaçlarının olduğu bir kez daha kamuoyunun dikkatlerine sunulacak. Bunun yanı sıra, ülkemizde engelli kuruluşlarının yavaş da olsa birlikte hareket edebilme şansını yakaladıklarını herkes görecek.

Teşekkürler Milliyet

Milliyet Gazetesi Spor Servisi Müdürü Sayın Necil Ülgen’i yakından tanımak gerekir. Engelliler sporunun ve onların sorunlarının ülkemizdeki yazılı medyaya taşınmasındaki en önemli isimdir.

Bundan 2.5 yıl kadar önce, halen yürütmekte olduğu Fanatik Genel Yayın Yönetmenliği sırasında, ilk defa bu satırların yazarına gazetesinin sütunlarını açmıştır. Bir süre sonra, yapılan öneriyi destekleyerek, bu kez de ayda bir kere (her ayın ilk çarşambası) Fanatik Gazetesi’nde “No problem” isimli engelli sporuna yönelik tam sayfa yayın hayatına başlamıştır. Ve bunun sonucu olarak da geçen yıl, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin “Fair Play” ödülüne hak kazanmıştır.

Bir başka deyişle, Necil Ülgen’in bu sıcak ve kalpten gelen yaklaşımı olmasaydı, bugün ne yazılı medyada engelliler sporu, ne de onun yazarlarından biri olarak ben burada olurduk. Böylece, ülkemizde engelliler sporunun olduğu dahi konuşulmazdı. Bu bakımdan engelli insanlarımız adına Necil Ülgen’e ve son olayda gösterdikleri duyarlılık dolayısıyla Milliyet Gazetesi’ne tekrar teşekkürlerimizi sunarız.