KLASİFİKASYON SEMİNERİ (ANTALYA)

Yavuz Kocaömer Fanatik

TESYEV’in organize ettiği Tekerlekli Sandalye Basketbol Klasifikasyon Semineri 13-18 Kasım arası Akdeniz Üniversitesi Spor Yüksekokulu işbirliği ile Antalya’da yapıldı.

Dünyanın en büyük tekerlekli sandalye üreticilerinden MEYRA’nın katkıları ile gerçeklesen seminerde 25 engelli kulüp temsilcisi ve 25 muhtelif üniversitede görev yapan öğretim üyeleri ve eğitmenler klasifikasyon konusunda bilgilendirildi.

Semineri, kendisi de tekerlekli sandalyeli olan, eski Dünya Şampiyonu, Alman Milli Takımı’nın oyuncusu ve altın bröveli klasifikasyoncu Martina Tschötschel yönetti. Ayrıca, MEYRA Sport Teknik Direktörü Uwe Woldt da tekerlekli sandalyelerin ayarlanması, bakımı konularında uygulamalı dersler verdi.

Böylece, seminerin sonunda bir anda Türkiye’de TESYEV ve Akdeniz Üniversitesi’nden sertifika alan klasifikasyoncular artık görev yapmaya hazır durumda.

Gönül isterdi ki, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bu seminere sahip çıksın, bir gözlemci göndersin ve insanlar Türkiye’de geçerli olabilecek sertifikalara sahip olsunlar. Zira TESYEV’in Akdeniz Üniversitesi ile birlikte verdiği sertifikaların Türkiye’de geçerliliği söz konusu değil.

Öte yandan baktığınızda, Türkiye’de şu anda sertifikalı klasifikasyoncu yok. Nitekim Sydney’de yüzme branşında Ali Uzun’un başına gelenler henüz unutulmadı.

TESYEV, engelliler sporunda Türkiye’de Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne bağlı Engelliler Spor Federasyonları’nın önümüzdeki dönemde de yanında olacak, devletin olanaklarının yetişemediği yerlerde devreye girerek, engelliler sporuna hizmet ve katkılarına devam edecektir. Böyle bir kuruluşu boş sözlerle yıpratmak yerine, herkes kendi üzerine düşen görevi yerine getirmeye çalısırsa, bundan Türk engelliler sporu yararlanır.