BU HAFTA SÖZ OKURLARIMIZIN
PAYLAŞ
Sevgili okurlarımız, sizlerden çok sayıda mektup, faks ve e-mail aldık. Bu nedenle bugünkü köşemizi sizlere ayırdık ve “Söz Sizin” diyoruz. İşte sizlerden gelen mesajların bazıları… `Çocuklarım için` 43 yaşındayım, engelliyim. İki evladım var. Maddi sıkıntı çekiyorum. Belediyenin yardımlarıyla ayakta duruyorum. Evim kira, elektrik, su, market parası. Oğlum okula gidiyor. Servis parasını veremiyorum. Bir de ameliyat oldum değnekle geziyorum. Sayın Başbakanımızdan, iş adamlarından, özellikle Galip Öztürk’ten yardım rica ediyorum. Çocuklarımın suçu yok. Oğlum okulda çok başarılı. Sayın Başbakanım, bana 1 ay hapis cezası verdiler. Tüm çabam evlatlarımın iyi yaşaması için. Ne olur yardım elinizi uzatın.
Yeter Aycan / Samsun Tel: 0545 974 72 05
‘Mektup bekliyorum’ 33 yaşındayım. 2005 yılından beri cezaevindeyim. Dört duvar arasındaki dünyama yazacağı mektuplar ile ışık tutacak tüm arkadaşların mektuplarını bekliyorum.
Sercan Bircan
2 Nolu T Tipi Kapalı cezaevi B. 5 Koğuşu
Balıkesir/Bandırma
‘Maddi sorunlarım var’
Başıma gelen olay nedeniyle cezaevindeyim. Evli ve 1 kız çocuk babasıyım. Ailem çalışmıyor. Sosyal güvencem yok. Kızım küçük, ilkokula gidiyor. Ailemin de maddi durumları yok, bana destek veremiyorlar. Maddi sorunlar bir yana, burada psikolojim bozuldu. İhtiyaçlarımı bile karşılayacak gücüm yok. Değerli abilerim, kardeşlerim, ablalarım ve hayırsever bütün insanların bana yardım eli uzatmalarını istiyorum. Ahmet Mavibaş
E TİPİ kapalı Cezaevi İnfaz Kurumu
D/18 Koğuşu/Erzurum
‘Engelli maaşı istiyorum’
Ben tek ayağı felçli, iki koltuk değneğiyle yürüyen bedensel engelliyim. 14 aydır cezaevindeyim. Her yere başvurdum ama engelli maaşı bağlatamadım. Ailemin maddi durumu ve çalışını yok. Annem 3 ayda aldığı 300 TL yaşlılık maaşını bana gönderiyor. Geçen ay evdeki çamaşır makinesini satıp parasını bana gönderdi. Çok mağdur, çaresiz ve zor durumdayım. Devlet büyüklerimden yardım bekliyorum.
İbrahim Arık E Tipi Kapalı Cezaevi
C/ 7 Koğuşu/Siirt
Ya Mevlana Senin çağrına uydum Sana geldim
Mevlana Uçamıyor olsam da Sana geldim
Mevlana Kanadım kırık belki
Duramıyor ayakta
Senin çağrına uyup Sana geldim
Mevlana Sen diyorsun Ne olursan ol gene gel
Geldim sana Mevlana Semaya başlayınca Ruhum uçuyor
Gözlerimin önünde Melekler kafilesi
Sana geldim Mevlana
Tekerlekli sandalyen Sanki mizan tahtası
Sana geldim Mevlana Kulağıma diyorlar
Yürüsem sen uçuyorsun Sen cennet meleğisin
Sana geldim Mevlana Hor görmeyin bizleri
Acımayın da bize Şükürler olsun Rabbim
Sana geldi Mevlana
Ali Çetin Tel: 0541 548 09 00 alico_1975@yahoo.com.tr
‘Zor durumdayım’
Geçirdiğim trafik kazası nedeniyle 3 kez beyin ameliyatı oldum. 46 yaşındayım. Eşimi kaybettim. 5 ve 11 yaşlarında iki kızım var. Kaymakamlıktan 3 ayda bir 200 TL alıyorum. Boş bir evde oturuyorum. Bir battaniye ve çekyatım var. Herkesten yardım bekliyorum.
Muhsin Darılmaz Tel: 0537 953 10 61