
Elçinin Azmi
Elçinin Azmi posta
Yavuz Kocaömer postaİzmir’de dünyaya gelen Elçin , bir yaşında iken kızamık oluyor. Ağır ve ateşli seyreden hastalık sonunda işitme problemleri olduğu ortaya çıkıyor. İlk kontrolde,her iki kulakta da işitme kaybının çok fazla olduğu , işitme cihazı taksa da, eğitim alsa da sonuç alınamayacağı gibi bir teşhis konuluyor. Aile üzüntü içinde, yine de ‘’3-6 yaş pilot eğitimi ‘’ görmesini ısrarla istiyor. Ve Elçin 9 Eylül Üniversitesi Kulak -Burun -Boğaz Kliniği bünyesindeki pilot okulda eğitime tabi tutulmaya başlanıyor.Üç yıllık eğitim sürecinde ve sonunda yapılan çok çeşitli sınav, test, inceleme ve değerlendirmeler sonucu ‘’ normal ilkokula devam edebilir ‘’ şeklinde rapor alarak bu okulu bitiriyor.
sonuBaşlangıçta işitme kaybı çok yüksek olmasına rağmen , 6 öğrenci içinde sadece Elçin’in ‘’ normal ilkokula gidebilir ‘’ raporu verildikten sonra , ilkokulu da öğretmenlerinin , en önemlisi kendisinin çok büyük gayret ve fedakarlıklarıyla başarıyla bitiriyor. Yapılan testler sonucunda da ‘’normal liseye gidebilir ‘’ raporu alıyor.
sonuBu arada Elçin’in resim konusunda özel bir yeteneği olduğu ortaya çıkıyor. Ve öğretmenlerinin de desteğiyle Kız Meslek Lisesi Resim Bölümüne başlayan Elçin’in bir süre sonra yaptığı çalışmalar okulda sergilenmeye başlıyor. Sonunda Elçin takdir ve teşekkür belgeleriyle okul birinciliğini kimseye kaptırmıyor. Bu arada kulak – burun – boğaz kliniğinde yapılan seminer ve toplantılarda Eliçin ve annesi ’ örnek öğrenci ve anne ‘’ olarak sık sık çağrılıyor, röportaj yapılıyor. Yeni eğitime başlayan ailelere örnek olmak için destek veriyor. İlk yıl üniversite giriş sınavlarında , Eskişehir’deki Anadolu Üniversitesi Entegre Yüksek Okulu’nu kazanıyor. YÖK Başkanlığı’na yapılan başvurular bir sonuç getirmiyor. Zira ailesi, evden uzakta tek başına başarısız olursa yıkılmasından çok endişe ediyor. Ertesi yıl yeniden sınavlara giren Elçin , yine aynı okulu kazanıyor. Ve aile artık Elçin’le Eskişehir’e gitmeye karar veriyor. Bir yıl hazırlık okuyan Elçin , bu kez de Eskişehir Anadolu Üniversitesi Entegre Yüksek Okulu’ndan takdir ve yüksek onur belgesi alarak mezun oluyor . Başarı belgesi ve hediyesi bizzat rektör tarafından veriliyor.
sonuBir süre önce Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü İşitme Engelliler Müdürü Receb Özbay’ı işitme engelli çocukların aileleri ziyaret etmiş ve lise giriş sınavlarında sistemin biraz değiştirilmesi isteğinde bulunmuşlardı. Özbay da ‘’ Ne diye uğraşıyorsunuz. Allah onları öyle yaratmış , Allah’ın vermediğini siz mi vereceksiniz ? 124 Murat ile Mercedes’i yarıştırmak istiyorsunuz. Bu çocukları neden lise giriş sınavlarına sokmak istediğinizi anlamıyorum ‘’demişti. Elçin’in iş hayatı
sonuTürkiye’nin tüm illerindeki sevgili kader mahkumu okuyucularımdan uzun zamandır mektuplar alıyorum. Ancak gazetemizin ‘’ Çengelli Pano ‘’ köşesi engelli vatandaşlarımız için hazırlanmıştır. Bu köşede engelli vatandaşlarımızdan gelen ve onların sorunlarını içeren mektupları yayınlayabiliyorum. Bundan böyle de sadece engelli vatandaşlarımızı ilgilendiren konularda yazacağınız mektuplara yer vereceğimizi belirtir , kader mahkumu arkadaşlarımızın bu konuda beni anlayışla karşılayacağını ümit ederim . Saygı ve sevgilerimle.
sonuBaşarısızlık düşmek değil , yerden kalkmamaktır.
sonu