GÜN
SAAT
DAKİKA
SANİYE
| Milliyet

TEPKİLER

Yavuz Kocaömer Milliyet

20 Haziran tarihli, Devlet Bakanı Fikret Ünlü’nün Brezilye’ye Fair-Play ödülü verilmesi için FIFA’ya yaptığı başvuru ile ilgili yazımızdan dolayı çok sayıda fax ve e-mail aldık.

İşte bunlardan bazıları…

Yazdıklarınızı anlamak için, futboldan anlamak gerekmiyor. Türkiye’nin düzlüğe çıkması için sizin gibi yürekli kaç kişiye ihtiyaç var dersiniz?

Dr.Ayşe A. / İstanbul

Çok güzel bir yazı. İnsanların daha geniş düşünmesi gerektiğini savunmuşsunuz. Zevkle okudum. Başarılarınızın devamını temenni ederim.

Kemal M. / İngiltere

Bir ülkeyi yönetmek için başa geçenler arasında bulunan bir Bakan, acaba ne zaman Batılılar, dünya milletleri gibi düşünmeye başlayacak? Dünyada önde gelenler arasında bizim de var olduğumuzu, futbol sayesinde olsa dahi başarılarımızla gösterdik. Ancak, böyle bir davranış, futbolcularımızın sahada elde ettiği başarılara gölge düşürüyor.

B.K. / Almanya

Ben, Brezilya’da lisansüstü eğitimini sürdüren bir Türküm. Ne zamandır Sayın Ünlü’nün FIFA’ya gönderdiği teşekkür mektubu hakkında bir şeyler yazılmayacak mı artık diye beklerken, sizin yazınızı okudum. Yaklaşık dört yıldır burada yaşıyorum. Burada medya + basın, kimsecikler TR’de çıkan Fair Play misali konuşmalara girmiyor. Brezilya zaten futbolu ile saygınlığı olan bir ülke. Hal böyle olunca adamlar Kosta Rika gibi sıradan bir takıma (benim değil , kendilerinin görüşüdür) ne diye yatsın efendim? Bir de TR’deki şükrün, (!) açıklamalarını filan duyuyoruz, insan bir tuhaf oluyor yani. Adamların Kosta Rika’yı yenecekleri zaten aşikardı. Neyse, lafı fazla uzatmaya gerek yok, Hakem Collina’nın tarafsız yönetimi, dolayısıyla İzmir Valisi tarafından tatile çağrılması derken, daha neler duyacağız bakalım?

Eyüp K. / State University of Campinas / Brezilya

Çok fazla duygusallığa yönelen düşünceler, işte böyle komik ve acınacak hallere düşmemize hep neden olmuştur. Dünya Kupası’nda gerçekleşen bu olay ve Sayın Bakanımızın bu önerisi tamamen duygusal bir yaklaşım. Bu olayı bir de tersinden ele alalım ve şöyle düşünelim; diyelim ki Brezilya takımı kötü bir günündeydi ve berabere kaldı, Türkiye elendi gitti… O zaman Sayın Bakanımız, övgüyle söz ettiği ve Fair Play ile ödüllendirilmesini istediği Brezilya Milli Takımı’nı şike yapmakla mı itham edecekti? Ayrıca, Brezilya şike yaptığı için FIFA’ya baskı yapıp Brezilyalıların cezalandırılmasını hatta kupadan ihracını mı talep edecekti? Neticede, her iki durumda da dünyayı kendimize güldürdük.

Metin Ö. / Antalya